Redactie en medewerkers van 'blokfluitist'

 

Redactie

Tom Beets is blokfluitist en gambist. Hij maakt als blokfluitist deel uit van het Flanders Recorder Quartet, dat internationaal zeer actief is. Als stichtend lid speelt hij blokfluit en vedel in het ensemble Sarada, en gamba in The Viol Society en verder is hij alom gastmuzikant. Tom geeft blokfluit- en ensemblelessen in Vlaanderen en is vast docent bij verscheidene cursussen en instellingen in Nederland, Duitsland, Engeland en Amerika. Hij is mede-organisator van de Blokfluitdagen Mechelen en artistiek directeur van de Recorder Summer School in Engeland. Tom was enkele jaren hoofdredacteur van ‘blokfluitist’ en neemt vanaf 2015 de dagelijkse organisatie van het tijdschrift voor zijn rekening.

Stephanie Brandt studeerde blokfluit, pedagogiek en kamermuziek aan de conservatoria van Frankfurt (Duitsland) en Amsterdam en verbreedde haar kennis over leren en lesgeven door aansluitend de studie Onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam te volgen. Ze speelt in een reeks succesvolle ensembles, zoals The Royal Wind Music, Seldom Sene en AeroDynamic en maakte tal van cd’s en opnames voor radio en tv. Daarnaast werkt ze al vele jaren als docent blokfluit en als artiest voor Stichting Memorabele Momenten. Voor het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam is zij werkzaam als consulent in het basisonderwijs.

Johanna Lambrechts studeert blokfluit aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Bart Coen en Bart Spanhove. Ze heeft een grote voorliefde voor oude muziek en speelt graag in verschillende ensembles. Ze is een enthousiaste concert- en festivalganger en is medewerker van Alba Nova, een festival voor oude muziek in een nieuw jasje. Daarnaast houdt ze ervan om zich uit te leven op een folkbal en in de gymzaal!

María Martínez Ayerzais een fervente vertolker van ensemble- en kamermuziek. Zij is mede-oprichter van het blokfluitkwintet Seldom Sene en van ÆroDynamic, een trio van stem en twee blokfluiten. Bovendien maakt ze deel uit van de artistieke leiding van The Royal Wind Music en is zij mede-initiator van de Open Recorder Days Amsterdam. Als docent is zij verbonden aan het Royal College of Music te Londen. Daarnaast geeft ze regelmatig over de hele wereld cursussen en master classes. Ze concerteert voor jonge kinderen in samenwerking met de Amsterdamse Stichting Memorabele Momenten. Sinds oktober 2014 is ze hoofdredacteur van 'Blokfluitist'.

Bernadette Pollen studeerde blokfluit bij Willem Bremer en Onderwijskunde aan de Universiteit van Leiden. Zij werkt als blokfluitdocent in Leiderdorp en aan de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Voor de Vereniging Huismuziek Den Haag/Leiden leidt ze een ensemble. Als onderwijskundige is ze betrokken bij verschillende projecten in de regio Zuid-Holland.

Medewerkers:

Vormgever

Anton van Woerkom is amateurblokfluitspeler en speelde jarenlang in het ensemble En Bloc uit Houten en in het Fries Blokfluitorkest van Dinie Goedhart. Daarnaast was hij een aantal jaren mede-organisator van de Utrechtse Blokfluitdagen in Midden-Nederland. Hij zorgde voor de vormgeving en van het drukken van het tijdschrift van ERTA en is nu bij 'blokfluitist' vanaf het allereerste nummer voor dezelfde zaken verantwoordelijk. In 1999 startte hij met de Nederlandse Blokfluitpagina, www.blokfluitpagina.nl, en sindsdien probeert hij die zo actueel mogelijk bij te houden.

Taaladviezen

Thijs Weststrate studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en werkte lange tijd als leraar Nederlands in het voortgezet onderwijs. Als amateurblokfluitist was hij vanaf 2001 tot en met 2014 mede-organisator van de Blokfluitdagen te Mechelen (België). Als vertaler en redacteur werkte hij mee aan tekstboekjes bij cd's van bevriende musici en aan het programmaboek van Open Recorder Days Amsterdam 2012.