Redactie en medewerkers van 'blokfluitist'

 

Van links naar rechts: Sarah, Tom, Bernadette, Thijs, María, Anton, Stephanie

Redactie

María Martínez Ayerza is fervent vertolker van ensemble- en kamermuziek. Zij is medeoprichter van het blokfluitkwintet Seldom Sene en maakt deel uit van de artistieke leiding van The Royal Wind Music. Met deze gezelschappen heeft ze veel cd’s opgenomen en in heel Europa, de Verenigde Staten, Mexico en Taiwan opgetreden. María is mede-initiator van de tweejaarlijkse Open Recorder Days Amsterdam, die honderden blokfluitspelers van over de hele wereld samenbrengt. Sinds 2014 is zij hoofdredacteur van 'blokfluitist'. Zij doceert aan het Royal College of Music (Londen), geeft regelmatig cursussen en masterclasses en presenteert wekelijks met Hester Groenleer advies voor amateurmusici via het YouTube-kanaal Consort Counsellors.

Tom Beets is blokfluitist en gambist. Hij was van 2009 tot 2018 speler en manager van het Flanders Recorder Quartet. Hij was eerder lid van de ensembles Sarada en Capilla Flamenca, en hoort nu als blokfluitist en gambist bij de vaste kern van Currende, Mezzaluna en The Viol Society. Tom geeft lessen in Vlaanderen en is vast docent bij verscheidene cursussen en instellingen in Nederland, Duitsland, Engeland, Schotland en Amerika. Hij is organisator van de Blokfluitdagen in Mechelen en artistiek directeur van de Recorder Summer School in Engeland. Binnen ‘blokfluitist’ neemt Tom de financiën, abonnementswerving en advertenties voor zijn rekening.

Stephanie Brandt studeerde blokfluit, pedagogiek en kamermuziek aan het Conservatorium van Amsterdam en onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds haar studietijd maakt(e) Stephanie deel uit van ensembles zoals The Royal Wind Music, ÆroDynamic en Seldom Sene, waarmee ze tal van cd’s en opnames voor radio en tv maakte. Ze is blokfluitdocente bij het CKV Almere en is daar, naast haar reguliere lessen, ook betrokken bij de talentenklas en bij workshops met theater of elektronica. Haar bijzondere interesse gaat uit naar de bijdrage van kunst en muziek aan de cognitieve vorming van leerlingen.

Sarah Jeffery is een vernederlandste Engelse blokfluitiste. Na haar examen cum laude aan het Birmingham Conservatoire studeerde zij bij Jorge Isaac en Walter van Hauwe aan het Conservatorium van Amsterdam en behaalde daar in 2013 cum laude haar masterdiploma. Sarah is volop bezig met hedendaagse muziek en muziektheater en concerteert geregeld als solist en met ensembles als trio aXolot, The Royal Wind Music en popband Jerboah. Als docent leidt zij improvisatieworkshops bij het SoundLab van het Muziekgebouw Amsterdam en werkt ze mee aan de meest diverse activiteiten in binnen- en buitenland. Als Team Recorder produceert Sarah wekelijks blokfluit-tutorials op YouTube.

Bernadette Pollen studeerde blokfluit bij Willem Bremer en Onderwijskunde aan de Universiteit van Leiden. Zij werkt als blokfluitdocent in Leiderdorp en aan de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Voor de Vereniging Huismuziek Den Haag/Leiden leidt ze een ensemble. Als onderwijskundige is ze betrokken bij verschillende projecten in de regio Zuid-Holland.

Medewerkers:

Vormgever

Anton van Woerkom is amateurblokfluitspeler en speelde jarenlang in het ensemble En Bloc uit Houten en in het Fries Blokfluitorkest van Dinie Goedhart. Daarnaast was hij een aantal jaren mede-organisator van de Utrechtse Blokfluitorkestdagen in Midden-Nederland. Hij zorgde voor de vormgeving en voor het drukken van het tijdschrift van ERTA en is nu bij 'blokfluitist' vanaf het allereerste nummer voor dezelfde zaken verantwoordelijk. In 1999 startte hij met de Nederlandse Blokfluitpagina en sindsdien probeert hij die zo actueel mogelijk bij te houden.

Taaladviezen

Thijs Weststrate studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en werkte lange tijd als leraar Nederlands in het voortgezet onderwijs. Als amateurblokfluitist was hij vanaf 2001 tot en met 2014 mede-organisator van de Blokfluitdagen te Mechelen (België). Als vertaler en redacteur werkte hij mee aan tekstboekjes bij cd's van bevriende musici en aan de programmaboeken van Open Recorder Days Amsterdam.